OPP poşet satış dünyasında kullanım amacına göre farklılaşan poşet tiplerinden birisidir. İngilizce kelimeler bütünü Oriente Poli Propilen’in kısaltması olan OPP, poşet yapımında kullanılan bir plastik hammadde yan ürünüdür. Opp poşet denilen tür şeffaf bantlı yaygın kullanıma sahip bir poşet çeşididir. Yalçınpak Ambalaj olarak uzun yıllardır Opp poşet imalatı yaparak sektörde müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

OPP Poşet Nerelerde Kullanılır?

Her türlü sektörde (gıda, tekstil, vs.) ürün paketlemede, otellerde kullanılan kullan at ürün paketlemelerinde OPP bantlı poşetler kullanılmaktadır. Gıda ve diğer sektörlerde ambalajlama sıklıkla kullanılır. Pratik, hızlı, ekonomik ve hijyenik çözüm sunmasıyla hem satıcı hem de alıcı tarafında yüksek tercih edilme grafiğine sahiptir.

OPP Poşet Türleri Nelerdir?

OPP poşetler baskılı ve baskısız olarak iki ana gruba ayrılmaktadır. Genel anlamda poşetin baskılı olmasının satış sonrası süreçte marka bilinirliğini sürekli hatırlatma, pasif ve ücretsiz reklama devam etme, bilinçaltı vasıtasıyla herhangi bir satış anında kolay akla gelebilmeyi sağlama, sosyal hayat içerisinde poşetin farklı amaçlarla kullanımıyla daha çok kişiye ulaşma, vb. yönünde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Poşetin sadece baskı olup olmamasıyla oluşan bu ana farklılık baskılı baskılı opp poşet fiyatları özelinde poşetin daha pahalı olması haline gelir. Maliyet açısından baskısız poşetlere göre baskılı opp poşet imalatı özelinde oluşan parasal fark uzun vadeli kârlılık ve büyüme stratejisi açısından önemsenmeyecek boyutta değerlendirilmelidir. Uzun yıllardır bu anlayışla tercihlerini baskılı poşet ürün grubunda kullanan müşterilerimiz farkı daha iyi gözlemleyebilmektedir.

Opp Poşetlerin Avantajları

Opp poşet üretimi ekonomik olması nedeniyle yoğun olarak tercih edilmektedir. Burada müşterilerimizin beklentilerine ve gereksinimlerine göre poşet boyutu, kullanılan malzemenin sıklığı ve gramajı, vb. unsurlar OPP poşetin sağladığı avantajları da çeşitlendirmektedir.

Genel olarak değerlendirmek gerekirse temelde dayanıklılık (mekanik açıdan dayanıklı olması, delinmelere ve yırtılmalara karşı dayanıklı olması) fiyat / performans eğrisi açısından öne çıkan özelliğidir.

OPP poşetlerin diğer avantajları naylon poşetlere göre dış görünüm açısından daha parlak ve şeffaf olmaları, kimyasal maddelere karşı mukavemet seviyelerinin yüksek olması, sağlık açısından en zararsız plastik grubundan imal edilmesi ve toz tutmama özelliğinin bulunmasıdır.